Med mindre än 2 veckor kvar tills jag går offseason går jag i vanlig ordning runt med någon slags skräckblandad förtjusning. Det är något speciellt med att tävlingssatsa och allt som händer runt omkring under tiden, och det är något jag brinner för så obeskrivligt mycket, men samtidigt känner jag att kroppen fått nog, den är sliten och behöver vila. Länge.

Efter att jag kört alla tävlingar i höstas var jag inte alls redo att gå off, därav att jag valde att köra vårsäsongen i år. Jag ångrar inte alls det valet, tvärtom. Jag har haft så fruktansvärt roligt under båda säsongerna, och allt det gett mig väger upp för de dagar jag mått dåligt och bara velat ge upp. Det har öppnat så mycket möjligheter för mig och fått mig att inse att det verkligen är den här världen jag vill leva i. Men, jag måste lära mig att leva i den trots att jag är off.

Som sagt så är både kroppen och huvudet slitna. Det märks bland annat på sömnen, som inte funkar som den ska överhuvudtaget, hormonrubbningar och en extrem trötthet trots att jag inte ligger brutalt lågt i kalorier. Jag längtar även efter spontanitet, resor, knyta nya kontakter, skapa nya upplevelser och minnen, och även utvecklas i min roll som coach, det cirkulerar i mitt huvud dagligen. Så... vad händer nu?

Jag går off. Länge. Tanken i dagsläget är att köra hösten 2018, vilken/vilka tävlingar lämnar jag än sålänge osagt. Under denna off-period ska jag främst lära mig att vara off en längre period utan att "balla ur" åt ena eller andra hållet, dvs utan att hetsäta eller svälta. För med handen på hjärtat har det hänt varenda gång jag gått off, i större eller mindre utsträckning. Och det kommer med stor sannolikhet hända igen, och jag kommer tillåta det att hända, men ENDAST första 1-2 dagarna, för det känner jag ändå är vad jag behöver för att kunna fullfölja vad som är planen sen: en reverse diet. Det kommer bli en tuff utmaning, bra mycket tuffare än att dieta inför tävling. Men jag är förberedd, och jag tror jag kommer kunna hantera det helt okej.

Som sagt kommer denna offseason även handla om att växa i min roll som coach, utveckla nya relationer och kontakter med folk i samma bransch, resa runt och upptäcka världen, umgås mer med vänner och familj... Ja, helt enkelt leva det liv som jag beskrev i mitt förra inlägg. Självklart vill jag även utveckla min fysik så mycket som möjligt, men i dagsläget värdesätter jag mitt psykiska mående och mitt levnadssätt mer än min fysik. Men en kombination är alltid bäst!

Två säsonger på rad är snart avklarade, och jag har aldrig känt att livet gett mig så mycket som det har under denna period! Så med en hel hög fantastiska erfarenheter i bagaget ger jag nu min kropp en lång och välförtjänt återhämtning!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly